Meghökkentő! Érdemes adót fizetni a lakás kiadása után

haz_hir10
Zsigerből elutasítjuk az adófizetést, mondván: csak kidobott pénz, nem kapunk érte semmit, az államkasszából meg úgyis ellopják… Mutatok pár szempontot, amire talán nem gondoltál. Ülj le nyugiban kicsit és megmutatom, miért érdemes adót fizetni a lakás kiadása után!

Lakás kiadása feketén…

Mit nyersz ilyenkor? Elég egyértelmű: a fizetendő adó és egészségügyi hozzájárulás összege a zsebedben marad.

Viszont rettentő kiszolgáltatott leszel! Ha nem akarsz adót fizetni a lakás kiadása után, nagyot kockáztatsz.

A szomszédságban biztosan lesz valaki, akinek a komfortzónáját zavarni fogják a bérlők. Pszichés hatás, de tényleg működik: ha valaki ideiglenes lakó, akkor az valahogy hangosabbnak tűnik, valahogy többször csapja be a bejárati ajtót, többször jön haza éjjel…. Hiányzik az neked, hogy felnyomjon valaki a NAV-nál??http://tudatosadozo.hu/rossz-berlo/

A legnagyobb ellenségeddé pedig maga a bérlő válhat. Előbb-utóbb úgyis lesz valami, amit másképp gondoltok, amire másképp emlékeztek. Ha nincs írásos szerződés, akkor nincs semmi, ami alapján tisztázhatjátok az álláspontjaitokat. Ha van írásos szerződés, akkor sem érsz vele semmit: nem fordulhatsz ügyvédhez, hiszen adócsalóként saját fejedre húzod a vizes lepedőt.

Ha felnyomnak, a NAV teszi, amit tennie kell: megfizettetik veled az elspórolt adót, egészségügyi hozzájárulást, késedelmi pótlékot számolnak és még meg is bírságolnak. Évekre visszamenőleg!

Adófizetés biztosítás helyett

ajto

Adót fizetni a lakás kiadása után? Nem is olyan őrültség!

Ha adót fizetsz a lakás kiadása után, egyből biztonságosabb lesz az egész: nem zsarolhat a bérlő és a szomszédok sem hozhatnak kellemetlen helyzetbe.

Adódhatnak persze még problémák a bérlővel. Ha van egy alapos bérleti szerződésed (a köznyelvben albérleti szerződés), akkor védett vagy és az ingatlanod is meg tudod védeni. Gond esetén megvannak a jogszerű lépések, s ki tudod tenni az albérlőt is.

Mennyi az adó? Nem is olyan sok, mint gondolnád! 🙂

Az albérlet utáni adózás  nem is olyan egyszerű! Egész nap tudok róla beszélni itt 😀


Lakáskiadás tréning: kiscsoportos oktatás, ahol hétköznapi nyelven beszélünk :)

Lakáskiadás tréning: kiscsoportos oktatás, ahol hétköznapi nyelven beszélünk 🙂

Legálisan akarod kiadni a lakásodat, és nyugodtan szeretnél aludni?

Gyere el egész napos képzésünkre, ahol a Hozzád hasonló lakástulajdonosokat minden fortélyba beavatunk. Kattints ide: http://tudatosadozo.hu/hosszutavu-lakaskiadas-adozasa-trening/


en11.jpgBaráti üdvözlettel:

Keresztesné Molnár Anita
családi adótanácsadó

A szabályok bármikor változhatnak! Maradj képben, friss infókkal segítelek a változások követésében 🙂

Neved*
Email-címed*

Ez is érdekelni fog!

Kategória: Ingatlan Címke: , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*