NAV SZJA számlaszám: Hova kell utalni a befizetendő adót?

NAV SZJA számlaszám

Ha az adóbevallásodban befizetendő adód keletkezik vagy  év közben negyedéves SZJA előleget kell fizetned, akkor ide kell utalnod.

Ha befizetendő személyi jövedelemadód van, akkor legegyszerűbben banki átutalással rendezheted.

NAV SZJA számlaszám

Íme a NAV számlaszám SZJA befizetéshez:

10032000-06056353-00000000

A teljes számlaszám listát itt találod: Számlaszámok

Fontos!

A közlemény rovatba mindenképpen írd be az adóazonosítódat vagy az adószámodat! Ez alapján fogja a NAV beazonosítani, hogy ezt a pénzt Te küldted és így tudják az adófolyószámládon jóváírni ezt az összeget.

Az utalás elküldése után érdemes pár nap múlva megnézni az adófolyószámládat. Az adófolyószámla nagyon hasonlít a bankszámlához. A NAV ezen tartja nyilván, hogy mennyi pénzt kellene befizetned és itt tudod ellenőrizni, hogy mennyit fizettél be ténylegesen.

Az adószámládat le tudod kérdezni az Ügyfélkapudból, eléggé el van rejtve, de írtam már arról egy cikket, hogy hol találod meg lépésről-lépésre megmutatom Neked ebben a cikkben: Adótartozásod van vagy adótúlfizetésed? Így tudod lekérdezni az Ügyfélkapuból az egyenleged!

Mikor kell befizetni a személyi jövedelemadót?

Az az alapszabály, hogy az adót az adóbevallási határidőre kell befizetni. Ez magánszemélyek esetén május 20. Ha május 20. hétvégére esik, akkor a következő munkanap lesz az SZJA befizetési határidő.

Ettől eltérően negyedévente kell adóelőleget fizetni például azoknak, akik ingatlan bérbeadással foglalkoznak, akár albérletről, akár szálláshely szolgáltatásról van szó. Adóelőleget mindig a negyedévet követő hónap 12-ig kell befizetni vagyis április 12, július 12, október 12 és január 12. lesz a befizetési határidő.

Baráti üdvözlettel:

Keresztesné Molnár Anita
családi adótanácsadó
Vedd a kezedbe adóügyeidet!

A szabályok bármikor változhatnak! Maradj képben, friss infókkal segítelek a változások követésében 🙂

Neved*
Email-címed*

Ez is érdekelni fog!

Kategória: Adóbevallás, ügyintézés Címke: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*