NAV meghatalmazás minta magánszemélyek részére

NAV meghatalmazás minta magánszemélyek részére

Milyen meghatalmazás szükséges, ha nem tudsz elmenni a NAV-hoz személyesen, hanem valaki más megy helyetted intézni az ügyeidet? Innen letölthető a NAV meghatalmazás minta magánszemélyek részére kitöltési útmutatóval.

A NAV-nál számtalan dolgod lehet. Vannak olyan ügyek, amihez nem szükséges meghatalmazást vinni (pl. szóbeli információt kérsz). De ha például jövedelem igazolást szeretnél vagy a korábban beadott adóbevallásodról másolatot kérnél, ne adj isten adóellenőrzésre hívtak be, akkor mindenképpen szükséges meghatalmazást vinnie, annak aki helyetted megy. Ha a NAV-nál valamilyen intézni valód van, de nem tudsz személyesen elmenni, ennek számtalan oka lehet:

 • dolgozol
 • kisgyereked van, akivel macerás hivatalos ügyeket intézni
 • beteg vagy
 • másik városban vagy éppen külföldön laksz
 • félsz 😉

Ilyenkor sincs semmi gond. Helyetted elmehet más is, de mindenképpen vinnie kell egy meghatalmazást ahhoz, hogy az ügyedben eljárhasson.

A NAV-hoz meghatalmazást adhatsz egy alkalomra, ezt eseti meghatalmazásnak nevezzük. Ebben a cikkben eseti meghatalmazás mintát találsz.

Aki helyetted elmegy őt hivatalosan meghatalmazottnak nevezzük. Nem muszáj, hogy könyvelő vagy adótanácsadó legyen. Bármilyen ismerősödet meghatalmazhatsz. Annyi a feltétel, hogy a meghatalmazott nagykorú legyen.

A NAV meghatalmazás szabadon is megfogalmazható, de a cikk végén találsz egy letölthető üres meghatalmazás mintát, amit nyugodtan használhatsz. 

Ha nem szeretnéd a NAV meghatalmazás mintát használni (vagy egyszerűen csak nincs nyomtatód és nem tudod kinyomtatni 😀 ), akkor kézzel is írhatsz egyet, de figyelj arra, hogy a mintában lévő adatok szerepeljenek az általad készített meghatalmazásban.

NAV meghatalmazás minta magánszemélyeknek

A NAV oldaláról pdf és doc formátumban is letölthető a magánszemélyek által használható meghatalmazás minta. A doc/Word formátumú erősen szerkesztett verzió, ha szeretnél géppel beleírni, akkor nem lesz egyszerű dolgod, mert a korrektúrákat megjeleníti a lap szélén és  nyomtatáskor is látszanak ezek.

Tőlem kapsz egy kis extra segítséget 😀

Ide olyan meghatalmazás mintát tettem föl, ami doc/Word formátumú, de a piros korrektúrák nem látszanak rajta. Így letöltés után géppel is könnyen ki tudod tölteni az adatokat. Természetesen üresen is kinyomtathatod a meghatalmazást és tollal kitöltheted.

A NAV meghatalmazás mintát letöltheted erről a linkről: NAV meghatalmazás minta

Ha letöltöd, akkor az első oldal maga a meghatalmazás és két oldal a kitöltési útmutató, amiben részletesen leírják a tudnivalókat.

Ezt a meghatalmazás mintát magánszemélyek és egyéni vállalkozók is használhatják.

Gördülékeny és problémamentes ügyintézést kívánok a NAV-nál!

Baráti üdvözlettel: Keresztesné Molnár Anitaen_piros

családi adótanácsadó, az ingatlantulajdonosok adótrénere

De jó cikk! Meg is osztom az ismerőseimmel!narancs nyil

A szabályok bármikor változhatnak! Maradj képben, friss infókkal segítelek a változások követésében 🙂

Neved*
Email-címed*

Ez is érdekelni fog!

Kategória: Adóbevallás, ügyintézés Címke: , , ,
2 comments on “NAV meghatalmazás minta magánszemélyek részére
 1. Palotai Mátyásné szerint:

  Tisztelt Keresztesné Molnár Anita!
  Én nem valamelyik témához szeretnék hozzászólni, hanem kérdésem van.
  A házam egyik lakrészét bérbe adtam. Nyugdíjas vagyok, adószámom nincs. 10%-os kts. levonást, és a negyedéves SZJA előleg fizetést alkalmaztam. Az ADÓHATÓSÁGHOZ nem kellett bejelentkeznem./Kormány Hivatal-ban tájékoztattak erről, amikor elkezdtem a tevékenységet./ A 2017-es évről az adóbevallást határidőre teljesíteni fogom.
  Megszüntettem a lakrész kiadását. Hol kell ezt jelentenem, milyen teendőm van ez ügyben? Kérem segítsen, mert sehol nem találok erre a kérdésre választ.
  Segítségét ezúton is köszönöm!
  Üdvözlettel: Palotai Mátyásné.

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Palotai Mátyásné!

   Mint ahogy az ingatlan bérbeadási tevékenység megkezdését, úgy a befejezését sem kell bejelenteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*