Családi adókedvezmény 2018

Családi adókedvezmény 2018

Családi adókedvezmény 2018

Az előző évekhez képest a családi kedvezmény összege nem változik az egy gyerekes és a 3 vagy több gyermekes családoknál, viszont a 2 gyermekesek családi adókedvezménye 2018-ban tovább növekszik!

Nézzük a konkrét összegeket 2018-ban:

A családi adókedvezmény továbbra is adóalap-kedvezményként értelmezendő. Ez azt jelenti, hogy a megadott összegekre nem kell megfizetned az szja-t. Ebben a cikkben leírom az adóalap-kedvezmény mértékét, és azt is hogy pontosan mennyit jelent ez számodra, hány Ft-tal lesz magasabb a nettó béred, ha igénybe veszed a családi adókedvezményt 2018-ban.

A családi adókedvezmény összegét évekkel ezelőtt rögzítették az szja-törvényben, így már most tudok erről írni Neked 🙂

Az egy gyerekesek családi kedvezménye és a 3+ gyerekesek kedvezménye évek óta változatlan, a két gyereket nevelők családi adókedvezménye 2018-ban tovább nő: 15 000 Ft helyett már 17 500 Ft jár gyerekenként és havonta!

A családi adókedvezmény 2018-ban

 • 1 gyermek esetén havonta 66 670 forint adóalap-kedvezményt
 • 2 gyermek esetén havonta 116 670 forint adóalap-kedvezményt
 • 3 vagy több gyermek esetén 220 000 forint adóalap-kedvezményt lehet igénybe venni GYERMEKENKÉNT.

Ez adókedvezményre lefordítva ennyit jelent (ennyivel lesz magasabb a nettó béred az adókedvezmény miatt)

 • 1 gyermek esetén havonta 10 000 forint gyermekenként és havonta
 • 2 gyermek esetén havonta 17 500 forint gyermekenként és havonta
 • 3 vagy több gyermek esetén 33 000 forint gyermekenként és havonta.

Családi adókedvezmény igénybevétele: év közben vagy év végén egy összegben

ingatlanbérbeadás képzés

Ez sem változott. Továbbra is eldöntheted, hogy év közben, havi részletekben veszed igénybe a családi adókedvezményt, vagy egy összegben kéred év vége után, az adóbevallásodban.

A kettő lehetőség akár kombinálható is: pár hónapig kéred a fizetésed számfejtésénél az adókedvezményt, aztán meggondolod magad és a többit az adóbevallásban igényled meg. Ilyenkor csak annyi a teendőd, hogy egy új nyilatkozatot adsz be a munkahelyeden, amiben jelölöd, hogy a továbbiakban nem akarod a családi kedvezmény figyelembe vételét.

A családi adókedvezmény igénylése év közben + nyomtatvány:

Kérheted, hogy év közben a bérednél vegyék figyelembe: ehhez ki kell tölteni ezt a nyilatkozatot, de mielőtt leadnád a munkahelyeden, a párodnak is alá kell írnia. Ezt az adóelőleg-nyilatkozatot januárban fogja kérni tőled a munkáltatód. Minden évben új nyilatkozatot kell leadni, akkor is, ha a tavalyi döntésed szerint szeretnéd az idén is igényelni az adókedvezményt.

Ha év közben új munkahelyed lesz, akkor kezdéskor kell ezt a nyilatkozatot kitöltened. Előfordulhat, hogy a régi helyeden kérted a családi kedvezmény igénybe vételét, az új munkahelyeden pedig nem. Mint az előbb mondtam, év közben bárhogy módosíthatsz, ez a Te döntésed!

>>> itt a nyomtatvány: családi adókedvezmény igénylő nyilatkozat<<<

A családi adókedvezmény igénylése év végén:

Ennél egyszerűbb a helyzet, ha úgy döntesz, hogy év közben nem érvényesíted, csak majd a bevallásnál. Így legalább egy összegben kapod meg ezt a pénzt, igaz csak a következő évben az adóbevallás beadása után.

+TIPP: ha megosztjátok a családi kedvezményt az adóbevallás beadásakor (főleg 3 vagy több gyermek esetén) kiemelten fontos, hogy az adóbevallásotokat ugyanaz készítse el. Így biztosítható, hogy maradéktalanul élni tudjatok a kedvezménnyel és egy forint se maradjon kihasználatlanul!

Családi adókedvezmény nyomtatvány

Ha év közben szeretnéd megkapni a családi adókedvezményt, ehhez ki kell tölteni ezt a nyilatkozatot, de mielőtt leadnád a munkahelyeden, a párodnak is alá kell írnia. Ezt az adóelőleg-nyilatkozatot januárban fogja kérni tőled a munkáltatód. Minden évben új nyilatkozatot kell leadni, akkor is, ha a tavalyi döntésed szerint szeretnéd az idén is igényelni az adókedvezményt.

Alacsony a fizetésed, nem “fér” bele a családi kedvezmény

Ez leginkább a 3 gyerekes családok problémája. Előfordul, hogy a két szülő együttes fizetése sem elegendő a családi adókedvezmény igénybe vételére.

Ilyenkor nem csak a fizetendő szja-ból, személyi jövedelemadóból vehető igénybe a kedvezmény, hanem a fizetésedből levont nyugdíjjárulékból és egészségügyi járulékból is (a családi  adókedvezmény “átfordul” járulékkedvezménnyé)

Ha a járulék sem elég, akkor mentőöv lehet még a családi kedvezmény megosztása illetve a családi kedvezmény közös érvényesítése. Ezt a két kifejezést a hétköznapokban szinonimaként használjuk, pedig a kettő között markáns különbség van! Ebből a cikkből könnyen megértheted:

Családi adókedvezmény: megosztás és közös érvényesítés között mi a különbség?

Gondtalan adózást kívánok Neked és az egész családodnak!

Baráti üdvözlettel: Keresztesné Molnár Anitaen_piros

családi adótanácsadó, az ingatlantulajdonosok adótrénere

De jó cikk! Meg is osztom az ismerőseimmel!narancs nyil

A szabályok bármikor változhatnak! Maradj képben, friss infókkal segítelek a változások követésében 🙂

Neved*
Email-címed*

Ez is érdekelni fog!

Kategória: Családi / gyermek Címke: , ,
55 comments on “Családi adókedvezmény 2018
 1. P. László szerint:

  Tisztelt Keresztesné Molnár Anita,

  Korábban írtam egy kérdést, csak valamiért még mindig “rendszer moderációra várakozik”, újra elküldöm:
  Érdeklődni szeretnék családi adókedvezmény igényléssel kapcsolatban.
  Élettársammal van már egy közös gyermekünk, akinek születése óta én igénylem a kedvezményt.
  Ha minden jól alakul, úgy tűnik, hogy nem sokára ismét bővül a család. Mivel “csak” élettársak vagyunk, a magzat után párom venné igénybe a kedvezményt, tehát a már megszületett gyermekünk után én, a születendő után pedig párom igényelne kedvezményt.
  A kérdésem az lenne, hogy jól gondolom-e, hogy attól függetlenül, hogy fejenként egy-egy gyermek után igénylünk kedvezményt, jogosultak vagyunk a (idéntől) gyermekenkénti 17500 ft-os kedvezményre?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel,

  P. László

 2. Melinda szerint:

  Kedves Anita!
  Volt férjemmel közös szülői felügyelettel nevelünk két kiskorú gyermeket. Jelenlegi megállapodásunk alapján a családi adókedvezményt én veszem igénybe.
  Új párommal gyermeket tervezünk. Így nekem három gyermekem lesz. Ez esetben én igénybe vehetem a három gyermek után járó családi adókedvezményt?

  Amennyiben volt férjemmel új megállapodást kötünk, miszerint a családi adókedvezmény felét ő szeretné igénybevenni, akkor mi történik?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Ha a gyerekek a te háztartásodban vannak (márpedig ott vannak) akkor a volt férjed nem veheti igénybe az adókedvezményt.
   Privát megállapodással ezt nem lehet felülírni. Csak te vagy rá jogosult, a volt férjed nem.

 3. Csontos Adrianna szerint:

  Kedves Anita! Szlovák állampolgár vagyok,Magyarországon dolgozom,jövedelmem csak Magyarországról van,van egy egyetemista lányom aki nappali tagozaton tanul(21 éves) Szlovákiában kapom a családi pótlékot.Az a kérdésem,hogy kaphatom a családi adókedvezményt?

 4. Burián Tamásné szerint:

  Kedves Anita!
  A 2018. évi családi adó és járulékkedvezmény 2 gyerekre példákkal mikor fog megjelenni? Már kiszámoltam de egy kontroll nem ártana.
  Köszönöm szépen.
  Üdvözlettel:
  Bné/Erzsi

 5. Kovacs Tamas szerint:

  Tisztelt Anita.nekünk a felesegemmel van már 1 Lili nevü gyönyörü 7eves lanyunk.tavaly december 28.án kiderült hogy Lilinek kistesoja lesz.szeretnem megkerdezni hogy mivel a magzat elmulot 12hetes figyelembe kell és lehet venni az adokedvezmeny benyujtasanal?marmint jelzem es igazolom hogy parom varandos es 2 gyermek utan szeretnem igenyelni a csaladi adokedvezmenyt 2018ban.köszönöm válaszat.udv Tamás

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Tamás!

   A várandósság 91. napjáról kérni kell a terhesgondozáson egy igazolást és attól a hónaptól lehet kétgyermekesként kérni a családi kedvezményt, amelyik hónapban a 91. nap volt. Az adóelőleg nyilatkozaton beírod a várandósságot és Lilit is és az ötödik pontban jelzed, hogy két gyermek után kéred az adókedvezményt az idén.

 6. Róbert szerint:

  Kedves Anita! 2018-as családi adókedvezménnyel kapcsolatban lenne kérdésem.A páromnak van egy kiskorú gyermeke/ akinek nem én vagyok az édesapja/,és éppen várandós a közös gyermekünkkel.November.5. lett 91 napos a magzat.Kérdésem hogy az adókedvezményt a párom egyedül érvényesítheti vagy közösen mint élettárs?
  Esetleg külön kell nyilatkozni a kiskorú gyermekről és a magzatról?

  Válaszát előre is köszönöm!

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Robi!
   A magzat után az anya vagy a férj veheti igénybe az adókedvezményt év közben. Viszont az anya az adóbevallásában “átadhatja”, megoszthatja az élettársával az adókedvezményt a gyerekei, magzata után. Közös és “hozott” gyerekre egyaránt.
   A baba születésének hónapjától pedig már az apa is igénybe veheti év közben (ha nem vagytok házasok az anyával, akkor is)

 7. Szatmári Aniko szerint:

  Üdvözlöm!
  Olyan kerdesem lenne, hogy ket kiskorú gyermekem van es hogy most itt az adóbevallás szeretnem egy összegbe érvényesíteni a csaladi adókedvezményt de olyan gondom van hogy a nagyobbik gyermeknek(12) eves van adó kártyája a kisebbiknek(8)eves nincs. Igy is be tudom adni az igénylést? Vagy adószám nelkul nem lehetséges? Valaszat elore is koszonom
  Anikó

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Mindenképpen kell adóazonosító! Ha maga a kártya elveszett, attól még az adószáma (hivatalosan adóazonosító) érvényes.
   Ha egyáltalán nincs neki, akkor villámgyorsan kérni kell. Menj be a NAV ügyfélszolgálatára az irataitokkal és segítenek.

 8. Cs. Andrea szerint:

  Kedves Anita! 2017 szeptembere óta Csed-en vagyok itthon. A férjem 4 órás minimálbért kap. Ilyenkor kinek érdemes igénybe venni vagy közösen a kedvezményeket? Köszönöm!

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Andi!
   Ez függ a csed összegétől és a gyerekek létszámától is 🙂
   Én 2017-re a tiedbe tenném bele az adókedvezményt, és ha még marad, akkor a többi megy a férj adójából.

 9. Burinda Imréné szerint:

  Kedves Anita! A fiam 2018.01.07.-én betöltötte a 20 évet de még középiskolába jár, a lányom 22 éves és egyetemista. Az lenne a kérdésem , hogy miután a fiam már nem kap családipótlékot,akkor már eltartottként nem jár utánuk családi adókedvezmény ugye?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   A fiú után miért nem jár a családi pótlék? A tanév végéig jár szerintem.

 10. Bathó Zoltán szerint:

  Tisztelt Keresztesné Molná Anita!

  Vita alapot képez a bérszámfejtőmmel, hogy jogosan igényeltem-e tavaly a családi adókedvezményt. 2017. március 30-án született gyermekünk után élettársként (apa) májustól igénybe vettem a családi adókedvezményt. Idén is szeretném, de a bérszámfejtő most “jött rá”, hogy nem vagyunk házasok, így szerinte nem igényelhetem. Szerintem meg igen, mivel közös háztartásban élő szülőként családi pótlékra én is jogosult lennék, vagyok (most az anya kapja). A NAV-tól természetesen egyenes választ nem kaptam. Önnek mi a véleménye?

  Köszönettel: Zoltán

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Zoli, neked van igazad egyértelműen.
   ( A bérszámfejtőnek semmi köze hozzá, hogy házasok vagytok-e.
   Sőt tovább megyek: a nyilatkozatod valóságtartalmát sem kérdőjelezheti meg. Te kéred az adókedvezmény figyelembe vételét, aláírásoddal, felelősséged tudatában. Ő pedig leszámfejti. Ha jogtalanul kérnéd, akkor tartod érte a hátad. Ennyi 🙂 )

 11. Véghné Vitáris Szilvia szerint:

  Kedves Anita!
  Mi két gyermeket nevelünk. Az egyik 1998.08.25-én a másik 2009.07.12-én született. Meddig jár a családi adókedvezmény? (szerintem augusztusig)
  Kérdésem, ha csak egy gyerekre kérjük a kedvezményt, akkor adóbevallásnál utólag is vissza igénylhetjük majd jővőre a kedvezményt? A nagyobbat ebben az esetben nem kell feltűntetnem a családikedveznynél? Csak egy gyermeket írok a lapra?

  Előre is köszönöm segítségét.

  Üdvözlettel: Véghné Vitáris Szilvia

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Szilvia! Ha a nagy középiskolában tanul, akkor szerintem is 2018. augusztusig jár a családi adókedvezmény 🙂
   A családi kedvezmény év közben igénybe nem vett részét az adóbevallásban visszakérheted.

 12. Lengyel István Józsefné szerint:

  Kedves Anita!

  Egyedül a nevelem a két gyermekemet, az egyikőjük nappali tagozatos iskolába jár 19 éves, a másik nappali tagozatos egyetemi hallgató 23 éves. A családi adókedvezmény nyilatkozatban fel kell tüntetnem hogy 2 eltartott gyermek van, közülük az egyik kedvezményezetten eltartott? A nyilatkozatban szerepel egy olyan pont, hogy ”a fentiek alapján nyilatkozom, hogy a családi kedvezményt a)………forint összegben kívánom igénybe venni.” akkor ide 166670 Ft-ot kell írjak? A munkáltatóm azt mondta, hogy mivel csak egy kedvezményezetten eltartott gyermekem van, így a másik gyermekemet, aki eltartott fel se tüntessem a nyilatkozatba.

  Előre is köszönöm válaszát!

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Mindenképpen írd bele a nagyot is, hiszen így a kisebbre több az adókedvezmény, mintha csak “simán” egy gyereked lenne! 116 670 Ft a beírandó összeg.
   A “simán” egy gyerek esetén pedig csak 66 670 forint!

 13. S. Krisztina szerint:

  Kedves Anita, ha egy összegben szeretném megkapni a családi adókedvezményt 2 gyerek után, akkor is ki kell töltenem és leadnom a munkáltatónak az adóelőleg nyilatkozat családi kedvezmény-es papírt? Vagy ha ezt nem adom le, akkor egyértelmű, hogy egy összegben kérem? Köszönöm!

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Neeem!
   Nyilatkozatot csak az ad le a munkahelyén, aki szeretné év közben, havonta a bérével együtt megkapni a családi adókedvezményt.
   Ha egy összegben szeretnéd az adóbevallásodkor megkapni, akkor most nincs semmi teendőd.

 14. Kuzmitsné Kiss Brigitta szerint:

  Kedves Anita!
  Érdeklődnék hogy a családi adókedvezményt befolyásolja e ha a gyermeknek megszűnik a tanulói jogviszonya? 16. életévét töltötte be 17 lesz februárban. Ha munkába áll akkor gondolom nem igényelhetem utána az adókedvezményt ugye?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Így van!
   Ilyenkor nem jár a családi pótlék, és emiatt a családi adókedvezmény sem.

 15. Zsuzsanna Kiss szerint:

  Sziasztok! Én 14 hetes kismama vagyok. Nem vagyok házas a volt barátom nem szeretné a gyermeket. Egyedül fogom nevelni. Ebben az esetben is jár a családi adókedvezmény? Persze az apaságot elismeri. Csak a szülői felügyeleti jogról mond le. Válaszotokat előre is köszönöm.

 16. Csucsi Viola szerint:

  Kedves Anita én 2017 decemberben szültem igy már nem dolgozom ilyen esetben mit kell kérnem a fönökömtöl hogy havonta tudjam igénybe venni az adókedvezményt vagy nekem kell valamilyen nyilatkozatot adni neki?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Viola!

   Minden év januárjában újra le kell adni az adóelőleg nyilatkozatot az adókedvezmény igénybevételéhez, függetlenül attól, hogy ugyanakkora összegben és ugyanarra a gyerekre szeretnéd igénybe venni.

 17. Szabó János szerint:

  Kedves Keresztesné Molnár Anita!
  Most tervezünk párommal családot alapítani de még nem vagyunk házasok. Ajánlatos kitölteni nekünk a családi kedvezményt és az adóelőleg nyilatkozatot vagy csak az egyiket. Köszönöm szépen!

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves János!
   Az “Adóelőleg nyilatkozat költségekről” nevű nyomtatvány teljesen másra való. Neked csak a “Családi kedvezmény nyilatkozat” nevűt kell kitölteni 🙂

 18. Cs Tímea szerint:

  Tisztelt Anita!
  3 gyerekből 2 kedvezményezett/ általános iskolai tanuló/, 1 pedig eltarott/ egyetemista/. Én szeretném érvényesíteni az adókedvezményt. 220000 Ft -ot kell beírnom?
  Köszönöm válaszát!

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Tímea!

   Kétszer 220 000 Ft-ot kell beírnod, azaz 440 000 Ft-ot. Ha a bruttó fizetésed nem éri el a 440 000 Ft-ot, akkor az adókedvezmény egy része átfordul járulékkedvezménnyé.

 19. Bíró Miklósné szerint:

  Tisztelt Keresztesné Molnár Anita !
  Tanácsát -segítségét szeretném kérni a családi adókedvezmény ügyben . Jelenleg közmunkásként -betanított varrodai dolgozó, a Start minta program-út a munkaerő piac programba. Február végén letelik a szerződés , és bizonytalan hogy meghosszabbítják ,Betegségeimből kifolyólag. Egyedülállókén nevelem a 17 éves gyermekem, A szülői felügyelet közös .Erről hivatalos Gyámügyi jegyzőkönyv van . Mind idáig a jövedelmemmel kaptam a családi adókedvezményt. Ma azaz 2018.01.15.-én kellett volna aláírni a nyilatkozatot hogy továbbra is a jövedelmemmel kapjam , nem írtam alá, ha mód és lehetőség van rá , egy összegben meg kapni. Na most az lenne a kérdésem , hogy ha nem hosszabbítják meg a szerződést , és nem lesz Munka helyem , akkor is igényelhetem-e a családi adó kedvezményt, vagy a volt férjem igényelheti -e ? A mennyiben van rá lehetőség , visszamenőleg Januárig ? Ebben kérem a segítségét , Tanácsát , Mi a teendő ? Válaszát előre is köszönöm ! Maradok Tisztelettel : Bíróné Julianna

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Jutka!

   A családi kedvezményt egy összegben megkaphatod 2019 tavaszán az adóbevallásod beadását követően. Helyetted a volt férjed nem veheti igénybe, erre csak Te vagy jogosult.

 20. Rendné Pocsai Izabella szerint:

  Kedves Anita.
  Nagyon hasznos volt a cikk. Köszönjük.
  Egy kérdésem maradt: 2 gyermeket nevelünk a férjemmel, én veszem egyedül igénybe a családi adókedvezményt. A nagyobbik gyermek egyetemista, a kicsi általános iskolás. A 2018-as nyomtatványban is benne van és ezt már megtanultam, hogy a kicsi a kedvezményezett eltartott, a nagy az “csak” eltartott. A nyilatkozatban szerepel egy olyan pont, hogy ” a fentiek alapján nyilatkozom, hogy a családi kedvezményt a)………forint összegben kívánom igénybe venni.” tavaly ide 100000.- forintot kellett beírni. Mennyi ez az összeg 2018-ban? 116670.-Ft? Kérem a segítségét ebben!

  Köszönettel: Rendné Pocsai Izabella

 21. Székely Zoltán szerint:

  Tisztelt Anita!A családi adókedvezményt én igénylem de viszont májusban megszűnik a munkahelyem.Utána igényelheti a házastársam?

 22. Gebhardt Alexa szerint:

  Kedves Keresztesné Molnár Anita!

  Szeretnék hozzád fordulni egy kérdéssel, ami számomra több fórumot olvasgatva sem lett világos. 2017. decemberében töltöttem a terhesség 90. napját. A munkáltatómnak le is adtam az adóelőleg-nyilatkozatomat, de ezen cikk alapján úgy értelmezem, hogy idén (2018. januárjában) újra le kéne adnom a nyilatkozatot? Valamint a kérdésem az lenne, hogyha én 2017. decemberében töltöttem a terhesség 90. napját, akkor 2018. januárjában a már magasabb fizetést fogom kapni?

  Előre is köszönöm szépen a válaszodat!

  Tisztelettel:

  Egy 17 hetes kismama

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Alexa!
   Igen, 2018. januárjában már magasabb fizetést fogsz kapni.
   2018. januárban újra le kell adni a családi kedvezmény igénybe vételéhez az adóelőleg nyilatkozatot, mert új adóév kezdődött.

 23. Mihalkovitsch Gertrud szerint:

  Szeretném azt megkérdezni, hogy 23 éves lányom egyetemista testvére már dolgozik így csak a kislányt tartom el,mert nappali tagozatos. Egyedül nevelem .Ebben az esetben nem jár kedvezmény? Köszönöm válaszát M.Gertrud

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Sajnos a dolgozó gyerek + egyetemista gyerek felállásra nem jár adókedvezmény 🙁

 24. P.Zoltán szerint:

  Tisztelt Keresztesné Molnár Anita!
  Családi adókedvezménnyel kapcsolatban kérdezném; Párommal élettársi viszonyban közös háztartásban neveljük három közös gyermekünket. Mindketten közalkalmazotti státuszban bérminimumot kapunk. Nekem tavaly – különböző jogcímeken – járt még havi 15.000 Ft pótlék, még páromnak csak 6.000 Ft. Ki tudjuk-e használni a maximális családi adókedvezményt, ha 50-50% arányban közösen vesszük igénybe?
  Válaszát előre is köszönöm!
  >P.Z.<

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Szerintem nem tudjátok a teljes adókedvezményt kihasználni, mert a kettőtök együttes bére is alacsony a teljes adókedvezményhez.
   Az 50-50%-os arány jónak tűnik. Ha a bruttó béreteket majdnem megkapjátok nettóként (csak 1,5% munkavállalói járulék a levonás), akkor kihoztátok a maximumot.

 25. Róbert szerint:

  Kedves Anita, nagyon hasznos cikk! Azonban lenne egy kérdésem, amire sehol nem kaptam még választ. A helyzetem speciális, mivel külföldi foglalkoztatóm van, aki Magyarországon nem minősül kifizetőnek, mivel nincs telephelye és pénzügyi képviselője sem. Ezért a törvény szerint nekem, mint Magyarországon biztosított foglalkoztatottnak kell bejelentenem és megfizetnem a járulékokat (havonta) és az SZJA-t (negyedévente).

  Ebben az esetben hogyan érvényesíthető a családi adókedvezmény?

 26. Szabó Tamás szerint:

  Sziasztok! Júliusban született meg első gyermekünk, de ha jól tudom már a várandósság 3.hónapja után ígényelhető az adókedvezmény.
  Nos építőipari Kft.-nél dolgozom. Nem lett igényelve a kedvezmény! Ezt én az adóbevallásnál vissza tudom igényelni?. Plusz ha igaz az hogy 3. Hónaptól él akkor 11hónap, ami 110000 HUF?

 27. Tünde szerint:

  Hogyan számolják ki, és mennyi adókedvezmény jár ha egyedülállóként nevelek 6 kiskorút?
  Szeretném kérdezni ha valaki tudná hogy hogyan számolják ki az adókedvezményt abban az esetben ha 2 gyedet kapok vállalkozásból (vállalkozásomat megszüntettem)mentem gyedre, és van 6 kiskorú gyerekem és nem veszem igényben havonta az adókedvezményt?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Az adókedvezményt neked kell kiszámolni vagy az adóbevallásodat készítő könyvelőnek.
   6 gyerekre 6*220 ezer Ft adóalap kedvezmény jár havonta, azaz 6*33 ezer Ft adókedvezmény. Ennyi biztosan nincs a gyed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*