Jubileumi jutalom: az egyiknek sikerül, a másiknak nem…

Nekem miért nem jár jubileumi jutalom???

Nekem miért nem jár jubileumi jutalom???

Dühödt közalkalmazottal akadtam össze a minap (nem ügyfelünk). Magából kikelve háborgott, hogy nem kapja meg a 40 éves jubileumi jutalmat, miközben egy hasonló életpályát befutó kollégájának kifizették. Jubileumi jutalom: akkor most jár vagy nem jár?

A jubileumi jutalom a közalkalmazottak egy spéci juttatása. Ha valaki hosszú éveken keresztül a közszférában dolgozik, akkor ezt a rendszer extra kifizetéssel díjazza.

Mennyi a jubileumi jutalom?

 • 25 év után 2 havi
 • 30 év után 3 havi
 • 40 év után 5 havi bér.

A jutalom elnevezés megtévesztő, hiszen ennek a juttatásnak nem feltétele a minőségi munkavégzés, csupán a szolgálati idő megléte. Egyszerű “beleöregedéssel” jogosult lehetsz rá.
Katt ide!

Mi számít bele a 25-30-40 évbe?

Jubileumi jutalom, 40

Jubileumi jutalom – az egyiknek sikerül, a másiknak nem?

Az évekbe fő szabályként a közszférában töltött idő számít bele.

Vannak olyan munkakörök, ahol nagyon egyszerű eldönteni a jubileumi jutalomra való jogosultságot. Ilyenek például a tanárok, akik általában egész életükben tanítottak és munkahelyük is csak 1-2 volt.

Kiegészítő szabályok tarkítják a beszámítható időt. Aki pályafutása alatt munkaviszonyban és közalkalmazottként is dolgozott, ott konkrétan meg kell nézni a teljes életpályát.

Nyugdíjazás esetén 35=40

Speciális előrehozó szabály is van: ha nyugdíjazás miatt szűnik meg a közalkalmazotti jogviszony, akkor már 35 év megléte melletti is jár a 40 éves jubileumi jutalom. Ezt a jogviszony megszűnésekor kell kifizetni.

man-40064_150

Figyelem! Átverés!

Figyelem, átverés!

A nyugdíj előtt a másik gyakori gond, hogy a munkáltató nem akarja a felmentési időt megadni.

Ezzel több havi bérrel károsítják meg a nyugdíj előtt állókat – tudatlanságból vagy szándékosan, mindkét esettel találkoztam már sajnos.

Ne hagyja magát megkárosítani!

Ha Ön a közeljövőben nyugdíjba készül, feltétlenül olvassa el ezt (kattintson rá->): Közalkalmazottak nyugdíj előtt

Miért volt dühös a cikk elején említett ember?

Szerinte ő és az összehasonlításul szolgáló kolléga hasonló életutat jártak be. Mindkettőjüknek volt a jubileumi jutalomhoz nem beszámítható munkaviszonya is. (Ezt persze a személyi anyagok átnézése nélkül elég nehéz megbízhatóan eldönteni 🙂 ) A különbség annyi, hogy a másiknak a kifizető beszámította ezeket az éveket is, bár törvény szerint talán nem lehetett volna. Előfordulhat.

*********************************************************************

Neked is van hasonló tapasztalatod? Szólj hozzá!

A szabályok bármikor változhatnak! Maradj képben, friss infókkal segítelek a változások követésében 🙂

Neved*
Email-címed*

Ez is érdekelni fog!

Kategória: Alkalmazott vagyok, Nyugdíjasok, betegség Címke: ,
72 comments on “Jubileumi jutalom: az egyiknek sikerül, a másiknak nem…
 1. Szilvia szerint:

  Üdvözlöm!
  Azt szeretném kérdezni, hogy szeptember 15-én töltöm a 25-ik évemet a munkahelyemen, kórház, tehát közalkalmazotti jogviszony. Ha szeptember 1-től felmondanék (valószinüleg a felmondási időmet fogom tölteni) akkor jár e még a jubileumi pénz? 1992. szeptember 15-én kezdtem. Válaszát megköszönöm 🙂

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Szilvia!

   A felmentési idő beleszámít a közalkalmazotti jogviszonyba, így járni fog Neked a jubileumi jutalom.

 2. Krizsán Márti szerint:

  Kedves Anita!
  A következőben kérném a véleményét.
  A 40 éves korkedvezménnyel megyek ebben az évben nyugdíjba, vagyis a felmentésemet elfogadta a munkáltató.
  A kérdésem a jubielumi jutalomra vonatkozna: A 40 év letöltött munkaidőm szept.2-án meg van.Viszont még utána töltöm a 4 hónap felmentési időmet.Szeretném megkérdezni, hogy akkor melyik időpontban lennék rá jogosult? Szeptemberben vagy decemberben?Köszönöm válaszát.K

 3. Kásáné szerint:

  Kedves Anita!
  Azt szeretném kérdezni, hogy közszolgálati jogviszonyban él-e még az a szabály, hogy nyugdíjazáskor ki kell fizetni a 40 éves jubileumi jutalmat, ha a 40 évhez kevesebb, mint 5 év hiányzik.
  Köszönöm.

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Igen, akinek legalább 35 éves közalkalmazotti jogviszonya van és nyugdíjba megy, annak ki kell fizetni a 40 éves jubileumi jutalmat.

 4. Bozókiné Gyöngyi szerint:

  Tisztelt Keresztesné Molnár Anita!
  1986.09.01-én kezdtem el közalkalmazottként dolgozni.2016.08.31-én még 100%-os volt a munkabérem,viszont 2016.09.01-én már csak 70 %-os. A munkáltatóm a 70%-os munkabérem alapján fizette ki a 30 éves jubileumi jutalmamat.Találtam egy 479/2001 EBH-t, ami azt mondja ki,hogy a naptári napot kell ilyenkor figyelembe venni és nem a határidőt, így én 08.31-én jogosulttá váltam a 30 éves jubileumi jutalomra, de szerintem a 100%-os fizetésemmel.Ezt a munkáltatóm nem így értelmezi.Szeretném kérdezni, hogy Önnek mi a véleménye ebben az ügyben,ill. fordulhatok-e bírósághoz, milyen eséllyel.
  Segítségét előre is köszönöm.
  Köszönettel és tisztelettel: Gyöngyi

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Gyöngyi!
   Véleményem szerint is az augusztus 31-i illetménye alapján jogosult a jubileumi jutalomra. Ajánlom, hogy forduljon munkajogászhoz.

 5. Mária szerint:

  Kedves Anita!
  1981. óta állok munkaviszonyban. Élelmiszer Kiskernél, később a Mol, majd a Geofizikai Szolgáltatónál Kft-nél dolgoztam. 1995. óta vagyok köztisztviselő, később közszolgálati, majd állami tisztviselő. A 25 éves jubileumi jutalmamat még az önkormányzatnál megkaptam, a 30 éveset már nem. A most kézhez kapott kinevezésemen az áll, hogy állami szolgálati jogviszonyom időtartama 33 év. Igényelhetem-e a 30 éves jubileumi jutalmamat?
  Válaszát köszönöm!
  Tisztelettel: Mária

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Marika!
   Ha 1995-ben áthelyezéssel lettél köztisztviselő, akkor beszámítható az előző munkaviszony is a jubileumi jutalomba.
   Valószínűleg nem áthelyezéssel mentél, hanem új jogviszony kezdődött. Ebben az esetben 2020-ban járna csak a 25 éves jubileumi jutalom.
   A jogszabályok 1992-ben változtak markánsan, sok helyen még azóta sem jól számolják ezeket a juttatásokat.

 6. Bán Piroska szerint:

  1986.06,26-án áltam munkába vendéglátóipari vállalatnál. 1990 04.16-án áthelyezéssel közalkalmazott lettem.Jelenleg is közalkalmazottként dolgozom 1990. 04.17-től ugyanazon munkahelyen.
  Abban kérném a segítségedet,hogy pontosan melyik törvényben van leírva,hogy áthelyezés estén jár nekem a 30 éves jubileumi jutalom.
  A 25 évest megkaptam

 7. Kapás Sándorné szerint:

  Kedves Anita!
  Idén szeptemberbe mehetek nyugdíjba 40 éves jubileum keretében közalkalmazottként.
  A problémám az lenne, hogy 16 évig dolgoztam a szegedi Textil Műveknél, majd 24 évig egy önkormányzat által létesített munkahelyen.
  Azt mondták, hogy nem jár a 40 éves jubileumi jutalom, sőt a felmentési időben sem reménykedhetem, mivel 24 évig dolgoztam a mostani munkahelyemen és az előtte lévő 16 év nem számít. Igaz lehet ez?
  Ha nem,akkor mit tehetek ez ügy érdekében? Kinek a segítségét kérhetem?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Ha nem áthelyezéssel lettél közalkalmazott, akkor valóban nem jár a 40 éves jubileumi jutalom.
   Felmentési idő 24 év után is jár, pontosan 60 nap+4 hónap.
   Kjt.
   “33. § (1)163 Felmentés esetén a felmentési idő legalább hatvan nap, de a nyolc hónapot nem haladhatja meg.(….)
   (2)164 Ha hosszabb felmentési időben a felek nem állapodnak meg és a kollektív szerződés sem ír elő ilyet, a hatvannapos felmentési idő a közalkalmazotti jogviszonyban töltött
   a) öt év után egy hónappal;
   b) tíz év után két hónappal;
   c) tizenöt év után három hónappal;
   d) húsz év után négy hónappal;
   e) huszonöt év után öt hónappal;
   f) harminc év után hat hónappal
   meghosszabbodik.”
   Ha áthelyezéssel mentél át annak idején az önkormányzathoz, akkor viszont egybe kell számítani az éveidet és jár a 40 éves jubileumi jutalom, valamint a teljes felmentési idő(60 nap+6 hónap)

 8. B. Mária szerint:

  2016. júliusban lesz meg a 40 éven a nők kedvezményes nyugdíjához. A következő évben 2017. november 2-án érem el a 30 éves közalkalmazotti jogviszonyom.
  Kérdésem, meddig kell dolgoznom, illetve munkaviszonyban lennem ha meg szeretném kapni a 30 éves jubileumi jutalmat?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Pontosan 2017. nov. 2-n jár a 30 éves jubileumi jutalom.
   Csak a 40 éves jubileumi jutalom esetén van lehetőség a korábbi kifizetésre.

 9. Berki Anna szerint:

  Kedves Anita!
  1978.08.01-től közalkalmazottként dolgozom,megszakítás nem volt.
  Kérdésem mikor mehetnék 40 év szolgálati idővel nyugdíjba?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Anna!
   Ha addig nem változnak a jogszabályok, akkor 2018. augusztusában. Ami még extra jó hír a hölgyek számára: aki közszférából megy el a 40 éves verzióval, annak a felmentési ideje is beleszámít a 40 évbe, tehát a jelenlegi szabályok alapján 2017.12.01-2018.07.31-ig már a felmentésedet töltheted 🙂

 10. Gyula szerint:

  Kedves Anita!

  1984-től 1992-ig dolgoztam egy vállalatnál, majd áthelyezéssel köztisztviselő lettem 2012-ig. 2009-ben meg is kaptam a 25 éves jubileumi jutalmat. Egy év munkanélküli után 2013-tól közalkalmazottként dolgozom jelenleg is. Ez évben meglett a 30 évem, jár-e a jubileumi jutalom?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Jár bizony! A jubileumi jutalomnak nem feltétele, hogy folyamatos legyen a közalkalmazotti jogviszony, lehetnek megszakítások benne.

 11. marcsi szerint:

  Kedves Anita!
  1982 óta vagyok közalkalmazott. Igaz voltam gyesen, gyeden, hivatásos anyaként is otthon a négy gyerekkel. 98-ban mentem vissza, a mai napig is pedagógus vagyok. 2011 bezárták az iskolát, ahol dolgoztam, a felajánlott munkahelyet nem fogadtam el, ezért kaptam végkielégítést és 6 hó felmondási időt. Amint lejárt újra elhelyezkedtem egy iskolában. Jár valamiféle jubileumi jutalom nekem (25 vagy esetleg 30 éves)?Köszönettel Marcsi

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Marcsi!
   A jubileumi jutalomnak nem feltétele a folyamatos közalkalmazotti jogviszony, lehetnek megszakítások benne.
   Számold ki, hogy mennyi időd van pontosan, a felmentési idő is beleszámít. A 30 év valószínűleg megvan. Írd össze és egyeztess a jelenlegi munkáltatóddal, hogy a 2016-os költségvetésből nehogy kihagyják!

 12. HERÉDI PIROSKA szerint:

  Üdvözlöm Kedves Anita! Sajnálattal olvasom,hogy nem jár 35 éves munkaviszonyra a Jubileumi jutalom!Van erre értelmes magyarázat,hogy miért nem?5 év múlva mennék elvileg nyugdíjba,viszont gerincbetegségem miatt nem biztos hogy tudok Kisgyermeknevelőként addig dolgozni. Az a kérdésem,hogy van-e módja az idő előtti nyugdíjazásomnak,és hogy akkor is megkapom-e a 40 év munkaviszonyra járó Jubileumi pénzt? 1980 Február 01 -én álltam munkába.Viszont ebben az évben született első gyermekem November13.án.Akkori jogszabályok miatt Méltányossági GYES.-en voltam 1981 Márciusáig.mivel nem volt meg a 280 ledolgozott napom a szülés előtt.Mikortól számítják a tényleges nyugdíjamat emiatt? Nagyon várom válaszát!Nagyon köszönöm előre is!Üdvözlettel!Herédi Piroska Kisgyermeknevelő Tatabányáról 2015 November 10. bocs. még annyi van-e még felmentési idő és kinek jár?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Piroska!
   A felmentési idő még létezik 🙂 Az adott munkahelyen töltött idő után számítják, hozzávéve az előző munkahelyet is, ha áthelyezéssel jöttél. A felmentési idő min. 60 nap, ami max. 6 hónappal hosszabbodhat.
   A nyugdíjazás ügyében a legjobb, ha személyesen a Nyugdíjintézethez fordulsz, összeszámolják a szolgálati idődet és konkrét választ fog kapni.

 13. Kati szerint:

  Tisztelt Anita!
  A jubileumi jutalommal kapcsolatban kérdezném, hogy csak a Magyarországon szerzett közalkalmazotti munkaviszony számit? 1984-ben végeztem az Ungvári Állami Egyetemen. Ettől kezdve pedagógusként dolgoztam, 1994-től Magyarországon a mai napig. Munkáltatóm szerint nem kaphatok jubileumi jutalmat, mivel nem Magyarországon dolgoztam le a 31 év közalkalmazotti munkaidőmet. A törvényeket átnézve erre a visszautasításra én nem találtam semmilyen utalást. Kérem segítsen eligazodni, kinek van igaza.
  Tisztelettel: Kati

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Kati!
   Véleményem szerint csak a magyarországi jogviszonyok számíthatók be a jubileumi jutalomba. Ha reálisan végig gondoljuk, elég fals helyzet lenne, ha egy másik államban töltött évtizedeket a magyar államkassza honorálna, nem?

  • Mné szerint:

   Tisztelt Szakértő!
   Köztisztviselőként 34 év 10 hónap jogviszonyom van, előtte 4 év 11 hónap a versenyszférában. Nyugdíjba mennék a nők 40 éves kedvezményes nyugdíjával. A 40 éves jubileumi jutalom a munkáltatóm szerint nem jár a nyugdíjba vonulásomkor, csak ha még 1 évet rádolgozok. Mi az igazság, mert másik jegyzőségnél az ottani kolléganőmnek megadták.
   Köszönöm, ha válaszol.

   • Keresztesné Molnár Anita szerint:

    Mint a cikkben is írtam: “Speciális előrehozó szabály is van: ha nyugdíjazás miatt szűnik meg a közalkalmazotti jogviszony, akkor már 35 év megléte melletti is jár a 40 éves jubileumi jutalom. Ezt a jogviszony megszűnésekor kell kifizetni.” Az esetedben 2 hónapot kell csak “rádolgozni”.
    Vajon miért pont 1 évhez ragaszkodnak??

 14. Sebestyénné szerint:

  Tisztelt Keresztesné Molnár Anita!
  Érdeklődnék, hogy 25 éves jub.jut.-ba beleszámít-e pénzintézeti munka viszony, amely 1987.04.01.-2000.01.09-ig tartott mivel rendes felmondással a munkáltató részéről megszünt.
  Válaszát köszönöm.

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Ha rendes felmondással jött el a pénzintézettől, akkor semmiképp nem számíthat bele a közalkalmazotti jogviszonyba.

 15. Györfi Jánosné szerint:

  Kedves Anita!
  Szeretném megkérdezni, hogy nekem jár-e a 30 éves jubileumi jutalom?
  1976. szeptemberétől 1996. júniusáig dolgoztam a gyermekvédelemben közalkalmazottként. Munkaviszonyom “Közös megegyezéssel” szűnt meg. Ez után 1996-tól 2005-ig voltam anyasági támogatáson, voltam munkanélkülin, dolgoztam egyéb munkahelyen is.
  2005 októberétől napjainkig szintén a gyermekvédelemben dolgozom.
  Munkáltatóm szerint nem kaphatok 30 éves jubileumi jutalmat, mivel megszakítottam a közalkalmazotti jogviszonyomat.
  Várom szíves válaszát!

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Ha jelenlegi gyermekvédelmis státusza közalkalmazott, akkor megvan a 30 éve, jogosult a jubileumi jutalomra. (A megszakítást csak a végkielégítés jogszerző ideje számításánál kell figyelembe venni!)

 16. Vajóné Szabó Éva szerint:

  2015. aug. 19. volt a munkában eltöltött utolsó napom. ( 1975 -ben kezdtem pedagógusként dolgozni és végig 40 évig közalkalmazott voltam, egyetlen napot sem hagytam ki.) 2015. aug. 20-tól nyugdíjas vagyok a 40 éves ledolgozott munkaviszonyom után. Nem kaptam még meg a jubileumi jutalmamat, amit a törvény szerint az utolsó munkanapon meg kellett volna kapnom. Kérdésem, hogy érdemben hol reklamálhatok ez ügyben?
  Köszönöm, üdvözlettel: Éva

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Éva!
   Első körben az igazgatónál. Aztán a Klebelsberg vezetőjénél.

 17. Gaálné Karáth Judit szerint:

  Tisztelt Keresztesné Molnár Anita!

  Három évvel ezelőtt ,korhatár előtti ellátásba vonulva, nem kaptam meg a 40 éves jubileumi jutalmat, adminisztrációs okokra hivatkozva. ( az éveim
  megvoltak ).Kérdésem, lehet -e most, utólag sérelmezve igényelni?

  Tisztelettel és köszönettel: Gaálné Karáth Judit

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Adminisztrációs okok???
   Valószínűleg a költségvetést rosszul tervezték. A jubileumi jutalom jár, ez nem lehet hivatkozási alap. Remélem, van erről írásos bizonyítékod. Mindenképpen vedd fel a kapcsolatot a volt munkáltatóval, akár egy ügyvéden keresztül!

 18. Kakuk Márta szerint:

  Kedves Anita!
  2013-ban az EGYMI-m kiírt az alapító okiratából, a helyben felállni nem tudó szakszolgálat helyett egy másik szakszolgálathoz “csaptak”. Nincs semmiről papírom. Kértem, de áthelyezésnek vélték, és még mindig nincs papírom… Ebben a tanévben a helyben felálló szakszolgálat logopédusa lettem, de erről sincs kinevezésem. Két év vita után sincs papírom a változásokról. Ilyenkor mi a helyzet? Köszönöm.

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Márta!
   Áthelyezést is kell dokumentálni! Próbáljon meg a felettes szervtől segítséget kérni.

 19. Julia szerint:

  Kedves Anita!
  Segítségét szeretném kérni.
  2015.08.08.án töltöttem be a 30.munkában ledolgozott évemet.
  1985.08.08.án kezdtem mint bolti eladó az ÁFÉSZ-nàl.
  1997.01.07-ig voltam a dolgozójuk.
  1997.01.08-án már egy új munkahelyemen egy Ált.Iskolàban kezdtem dolgozni és lettem közalkalmazott, jelenleg is.
  Kérdésem az lenne,hogy igényelhetném-e a 30. ledolgozott év után a jubileumi pénzt úgy hogy nem voltam végig közalkalmazott?
  Köszönöm a választ előre is!
  Júlia

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Alapvetően fontos lenne tudni, hogy milyen módon került át az iskolához. Áthelyezéssel vagy megszünés után új jogviszonnyal?

   • Julia szerint:

    ÁFÉSZ-nél felmondtam,másnap már az Ált.Iskolában kezdtem dolgozni,tehát új jogviszonnyal.

    • Keresztesné Molnár Anita szerint:

     A közalkalmazotti jogviszony és a munkaviszony két külön dolog, a jubileumi jutalomhoz csak a közalkalmazotti jogviszonyt lehet figyelembe venni.

 20. Szilágyi Lajos szerint:

  A 40 éves jubileumi jutalom kifizetésével kérem segítségét: Mi számít be a 40 évbe?” Kiegészítő szabályok tarkítják a beszámítható időt. Aki pályafutása alatt munkaviszonyban és közalkalmazottként is dolgozott, ott konkrétan meg kell nézni a teljes életpályát”.Mit jelent ez konkrétan?
  Én 1974-ben szereztem gépész mérnöki diplomát. 5 évet dolgoztam egy TSZ-ben.1979-től jelenlegi iskolámban dolgozom pedagógusként.
  Egy évfolyam társam hasonló feltételek mellett már nyugdíjba vonulás előtt megkapta a 40 éves jutalmat.

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Izgalmas helyzet.
   Ha a TSZ-ből áthelyezéssel ment az iskolába, akkor közalkalmazotti jogviszonyként egybe számít a teljes pályája.
   Ha a TSZ-ben megszűnt a munkaviszonya, akkor csak 1979-től számít a jubileumi jogszerző idő.

 21. Antal Endre szerint:

  Mi lehet a “rendszer moderáció???

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Antal!
   Én magam vagyok a rendszer moderáció 🙂
   Csak az a hozzászólás jelenik meg az oldalon, amit engedélyezek.
   Mivel az időm-energiám korlátos az ingyenes tanácsadás terén, így nem tudok minden kérdésre válaszolni.

 22. Tamás szerint:

  Kedves Anita!

  Olvastam, hogy családi adóügyekre specializálódtál, de talán tudsz tanácsot adni nekem is. Nem tudom mennyire vagy kompetens a dologban. Azt szeretném megkérdezni, hogy a következő esetben milyen lehetőségek volnának véleményed szerint? Mint szülő, a többi szülővel egyetemben, ragaszkodok ahhoz, hogy maradjon az Óvónénink. Az önkormányzat ugyanis nem akarja meghosszabbítani határozott idejű szerződését, mely 2015. augusztusában jár le. (Két éve van nálunk.) Oka, hogy idén szeptemberben 30 éves jubileumi jutalomra lenne jogosult, de az önkormányzatnak nincs erre pénze és nem is tudja, nem is karja a költségvetésbe betervezni. Inkább elküldi az alkalmazottat. Állásfoglalásuk szerint a dolgozó nem mondhat le a jutalmáról. Viszont a dolgozó meg lemondana a jutalomról, mert többet jelent számára a családias légkör és a munkahely. Lemondhat e a juttatásáról? Mert akkor talán van esély, hogy meghosszabbítsák szerződését következő évre. Kedves ember, kiváló munkaerő, tapasztalt, jó szakember, imádják a gyerekek. Kapaszkodni kellene az ilyen személyekhez, nem pedig elküldeni. Ezt viszont manapság nem igen akarják meglátni, csak a pénzt nézik mindenhol. Érthető a mai világban, de a pénzen túl is vannak dolgok, melyek nagyon is emberiek és figyelembe kellene venni őket! Esetleg rendelettel is alátámasztanád állásfoglalásod, amennyiben tudsz segíteni? Mert aláírást gyűjtünk (minden szülő aláírja) és egy kérvényt szeretnénk benyújtani a polgármester úrnak, illetve önkormányzathoz. Köszönöm. Mielőbbi szíves válaszodat várva,

  üdvözlettel:Tamás

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Tamás!
   A jubileumi jutalom JÁR, nem lehet lemondani róla.
   Szerintem van valami más is a háttérben, mert ha ennyire szoros a nadrágszíj az Önkormányzatnál, akkor már eleve egy fiatalabb óvónénit vettek volna fel, kisebb bérért…..

 23. Kelemenné Boross Zsuzsa szerint:

  A 40 éves jubileumi jutalom kiszámításán számít-e az 1974-ben a BGTV-nél eltötltött 5 hónap? Ezt követően könyvtárban és művelődési házban dolgoztam. B Zsuzsa

 24. jguttmann szerint:

  Kedves Anita!
  1979-ben léptem tanári pályára.Előtte öt évig nem közalkalmazott voltam.A főiskolát ez idő alatt végeztem nem nappali tagozaton.2016-ban lesz meg a 40 éves munkaviszonyom.Jár-e a 40 éves jubileumi jutalom? (mivel a 35 évem meg lesz)
  Köszönöm a felvilágosítást:
  Üdvözlettel Judit

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Judit!
   Ha meglesz a 40 éved és nyugdíjba is szeretnél menni, akkor ezt a tényt jó előre jelezd a munkahelyeden (tudod, költségvetést számolnak).
   Ha nyugdíjba mégy, akkor járni fog a 40 éves jubileumi jutalom.

 25. H. Anita szerint:

  Kedves Anita! Főállású művész vagyok munkaviszonyban és mellékállásban (részmunkaidőben) tanítok. Jár-e nekem a mellékállásom után jubileumi jutalom?
  Nagyon köszönöm előre is a választ!

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Anita!
   Ha a részmunkaidős mellékállása közalkalmazotti jogviszony, ez az idő beszámít a jubileumi jutalomhoz. A jubileumi jutalom összegénél csak a közalkalmazotti illetményét lehet figyelembe venni, a főállásában szerzett bérét nem!

 26. nagy zoltánné szerint:

  Kedves Anita! Érdeklődni szeretném, hogy igaza van e a munkáltatómnak, mivel nem áthelyezéssel váltottam óvodai munkahelyet, /1991-től óvodában dolgozom/, csak 2007-tol számolja a jubileumi hatalomhoz a közalkalmazotti jogviszonyt. Jogosan?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Nem!
   A jubileumi jutalomhoz az életünk folyamán eltöltött minden közalkalmazotti jogviszonyt figyelembe kell venni.
   A végkielégítés számításánál lehet csak az utolsó, nem áthelyezéssel keletkezett jogviszonyt számolni.
   Ha gondod lesz ezzel, akkor jogszabályokkal felvértezlek egy villámkonzultáció keretében, amikkel megkeresheted a munkáltatódat.
   Itt vannak a részletek: villámkonzultáció

 27. TGYÖRGYI szerint:

  A munkaszerződésbemben rögzítve van, hogy 1980. október 12-től vagyok jogosult a jubileumi jutalomra. Közszférában, Mt-s ként dolgozom. Megkaptam a 25 és 30 éves jubileumi jutalmat is. Az idén lennék jogosult a 35 évesre. Számíthatok-e rá?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Györgyi!
   35 éves jubileumi jutalom sajnos nincs.
   Az, aki nyugdíjba megy, és van legalább 35 évnyi közalkalmazotti jogviszonya, az megkapja a 40 éves jubileumi jutalmat előre hozva.

   • Béke Biborka szerint:

    Szánalmas, hogy a minimális pénzösszeget jutalomnak nevezik. Az meg felháborító, hogy nincs 35 éves, miközben már 45 évesnek is lennie kellene. Ergó – felül kellene vizsgálni és talán magasabb hónapszorzóval kellene valóban Jubileumi jutalmat fizetni. Mondjuk arányosítva a közalkalmazottaknak kifizetett összegével= kormánytisztviselőkre gondoltam!

 28. Edit szerint:

  1990. január 1-én közalkalmazottként kezdtem 2014. február 28-ig, majd 2014. március 1-től Munka törvényes vagyok. Jár-e ilyenkor a 25 éves jubileumi jutalom?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Edit!
   A jubileumi jutalomhoz beszámítható időbe az Munka törvénykönyves időszakok nem vehetők figyelembe. Ennek tükrében csak 24 éves közalkalmazotti jogviszonya van, a 25 éves jubileumi jutalomra idén nem lesz jogosult.

 29. Német Gézáné szerint:

  Kedves Anita!

  2011. október 11-től a nők 40 éves kedvezményes nyugdíját igénybe véve lettem nyugdíjas. Munkahelyemen (közintézmény) rajtam kívül még többen is nyugdíjba vonultak. Munkahelyi vezetőnk csak lemondással szüntette meg a munkaviszonyunkat, így elestünk a 8 havi felmentési ill. felmondási időtől. Azóta már többen elmentek nyugdíjba, de mindenki csak lemondással mehetett. Én akkor több helyen utána néztem és sajnos nem tehettünk mást, mert a jogszabályok elég zavarosak voltak. Azóta is bánt, hogy tényleg így volt-e, vagy még alaposabban utána kellett volna járnunk. Az Ön tájékoztatójában azt olvasom,hogy nem kellett volna aláírnunk a papírokat. Jól gondolom vagy temessem el már véglegesen a felmentési időmet?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Milyen nagy kár, hogy nem találkoztunk hamarabb! Pont az Ön helyzetében lévőknek szól ez a tanácsadásom:
   http://tudatosadozo.hu/kozalkalmazott/
   A jogszabályok egyértelműek: aki nyugdíjas lesz, annak JÁR a felmentési idő!
   Sajnos az aláírt papírokat már nem lehet visszavonni.

 30. V.Júlia szerint:

  Én már felmentésemet töltöm és 1 hónap múlva nyugdíjas vagyok. Közalkalmazottként 15 évem van külföldön ledolgozva, a többit itthon szereztem meg. Ezt elismerték , korábban megkaptam a 25 és 30 éves jubileumit. Most, hogy nyugdíjba megyek a munkáltató megtagadta a 40 éves kifizetését(a jogviszony és a szolgálati viszony is 40 év) a külföldön szerzett időre hivatkozva. Erről a jog konkrétan hogy nyilatkozik? Előre is köszönöm!

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Júlia! A jubileumi jutalom idejébe csak a közalkalmazotti jogviszonyban töltött idők számíthatók be. Ha Önt közalkalmazotti jogviszonya fennállása alatt közalkalmazotti munkakörében kiküldetésben volt 15 évig, akkor az is beleszámít (bár nehezen tudok ilyen jogviszonyt/munkakört elképzelni).

 31. szeitzteodora szerint:

  25 éves közalkalmazotti munkaviszonyom van. Ebből 2 évet a BKV-nál dolgoztam, amely akkor még állami vállalat volt, közalkalmazottként alkalmaztak. Utána 23 évig pedagógus munkakörben dolgoztam (jelenleg is). A jutalmat azzal az indoklással nem kapom meg, hogy annak idején nem áthelyezéssel jöttem el a BKV-tól, hanem kiléptem, hogy tanári pályára lépjek.

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Sajnos a munkáltatódnak igaza van, a 25 éves jubileumi jutalomba nem számíthatóak be a BKV-s évek. Megtévesztehet, hogy az illetményednél viszont valószínűleg beszámolták. Erre külön rendelkezik a törvény, az 1992. július 1. előtti munkaviszonyokat figyelembe kell venni a besoroláshoz.

 32. Cseresnyés Erzsébet szerint:

  2007-ben lettem volna jogosult a 30 éves jubileumi jutalom kifizetésére, melyet munkáltatóm elmulasztott. Mindez most, 2014-ben tudatosodott bennem a szolgálati időm kiszámítása kapcsán.
  Kérhetem az utólagos kifizetést?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   IGEN!
   Írj egy levelet a munkáltatódnak, amelyben jelzed, hogy a jubileumi jutalom kifizetése elmaradt, ezért most kéred tisztelettel az utólagos kifizetést.
   A közalkalmazottak juttatásait előre tervezni kell az intézmény költségvetésében. Mivel a 2014-es költségek között biztosan nincs a 30 éves jubileumi jutalmad tervezve, előfordulhat, hogy erre hivatkozva a munkáltatód csak 2015-ben akarja majd kifizetni. Az már a te döntésed, hogy ebbe belemégy vagy ragaszkodsz a mostani kifizetéshez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*