Ingyenes kérdezési lehetőség adózásról

Így kérdezhetsz

Adózás, SOS! Így kérdezhetsz tőlünk ingyenesen:

Adótémában elakadtál? Így kérdezhetsz ingyenesen tőlünk:

Milyen témákban fordulhatsz hozzánk? Adózás és határterületei a fő szakterületünk. Ha a kérdésedre várhatóan nem lehet pár sorban korrekt választ adni, akkor inkább válaszd az online tanácsadásunkat.

Mielőtt felteszed a kérdésedet, kérlek, hogy nézz körül a Tudatos Adózó blogban. Lehet, hogy ott már megtalálod a problémádra a választ.

Így kérdezhetsz: Válaszd ki a problémád kategóriáját a lenti felsorolásból és kattints rá, új oldalon fog megnyílni. A cikkek közül kattints a témádhoz legközelebb állóra. A cikk végére görgetve hozzászólásként teheted fel a kérdésedet.

Hogyan kapsz választ? Ott kapod meg a választ is, kapacitásomtól függően. A  megfogalmazásnál kérlek vedd figyelembe, hogy kérdésed nyilvánosan fog megjelenni.

Válassz egy kategóriát:

Mielőtt kérdezel, légy szíves nyomj egy lájkot a

Facebook oldalunkra kattintva vagy egyszerűen itt a jobb oldalon —>

Köszönöm! 🙂en11

Baráti üdvözlettel: Keresztesné Molnár Anita

*******************************************************************
Nem vagy adószakértő, sem könyvelő, de szeretnél kicsit tájékozottabb lenni?

Iratkozz fel ingyenes havi hírlevelünkre!

Ezt kapod a hírlevél olvasójaként:

Tippek:  az éppen aktuális tennivalókra felhívjuk a figyelmed
Idő:      a blog havi cikkeinek rövid kivonata is bekerül átkattintható linkkel, így csak azt olvasod, amire tényleg szükséged van
Biztonság:  ha hirtelen kérdésed merül fel, tudod, hogy van kihez fordulnod. Élj a lehetőséggel bátran!
Nyugalom:  nem tömjük tele a postaládádat, havonta 1 levélre számíthatsz.

Iratkozz fel, megéri!

Neved*
Email-címed*


ADÓTANÁCSADÁS

10 comments on “Ingyenes kérdezési lehetőség adózásról
 1. Kata szerint:

  Kedves Anita!
  Alkalmazott vagyok.2013. évben a családi kedvezményt 6. hónaptól kezdődően /e hónapra vonatkozóan is / vettem igénybe 2 gyermek után. Az adóelőleg megállapításánál figyelembe vett családi kedvezmény összege 875e Ft. Adóbevallásban szeretném a többi hónapra érvényesíteni ill. visszaigényelni a kedvezményt. Hogy tehetem ezt meg? Válaszát köszönöm !

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Kata!
   Egész egyszerűen ennek megfelelően kell kitölteni az adóbevallást 😀
   Mivel jelentős a visszaigénylése, érdemes mihamarabb beküldeni a bevallást, mert a beérkezéstől számított 30 napra utaja ki a NAV az adótúlfizetést.
   Amennyiben megtisztel a bizalmával és rám bízza a bevallása elkészítését, kérem kattintson ide:
   http://tudatosadozo.hu/szolgaltatasok/online-adobevallas/

 2. Lívia szerint:

  Ingatlaneladás: jól tudom-e, hogy csak akkor adózok ha az eladásból jövedelmem keletkezik? – és az hány %? Tehát ha többért vettem mint amennyiért eladtam, akkor sem kell adóznom. Ha ugyan annyiért vettem, mint amennyiért eladtam, akkor sem.

 3. Krisztina szerint:

  Tartós táppénzen vagyok, a cég HR-se azt mondta, hogy erre az időszakra a fizetett szabadság ettől az évtől már nem jár, csak a ledolgozott időre. Ez így valós, vagy egy kis kapu a részükről?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Krisztina! Ha a táppénzes időszak meghaladja a 30 napot, akkor az idei évtől ezt az időszakot ki kell venni a jogszerző időből. Sajnos igaza van a HR-esnek.

 4. Gólya Sándor szerint:

  Üdv.
  Alkalmi munkán vagyok és bruttó 6 ezer ft-ot kapok naponta fizetést és elvileg le fogom dolgozni a 90 megengedett napot az ugye 540 ezer ft. Azt olvastam, hogy 840 ezer ft alatt nem kell adóznom utána. Ez igaz?
  Előre is köszönöm a segítséget.
  Gólya Sándor

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves Sándor! A 840 ezer Ft-os határ 2012-ig volt érvényes. Egyszerűsített foglalkoztatás keretében 2013-tól napi 4510 Ft-ig adómentes, az e fölötti rész adóköteles. Mivel Öntől a munkáltatója nem von adóelőleget, számítson arra, hogy az adóbevallás beadásakor fizetendő adója lesz. Részletek:
   ebben és ebben a cikkben.
   Üdv: Anita

 5. Dr. Papp László szerint:

  Magánlakás bérbeadásakor a bérbeadónak milyen nyilvántartásokat kell vezetni? Mikor ( hogyan) kell az Adóhivatalnak bejelenteni , bevallani , és befizetni a jövedelemadót?

  • Keresztesné Molnár Anita szerint:

   Kedves László!
   A kérdéseire adandó válasz terjedelme meghaladja ennek a blognak a kereteit. Erről a témáról legalább egy órán keresztül tudok beszélni Önnek. Javaslom, hogy kérjen egy komplett tanácsadást, ahol a teljes problémakörét átbeszélhetjük és további tippekkel is el tudom látni (adózási módok, az Önnek legideálisabb mód kiválasztása, rezsi, bérleti szerződés, elszámolható kiadások stb.) Garantálom, hogy a konzultáció díja megtérül Önnél! Várom jelentkezését itt:
   http://tudatosadozo.hu/szolgaltatasok/online-adotanacsadas/